ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ BLUE STAR FERRIES
HELLENIC SEAWAYS

Ακτή Ποσειδώνος 26, Πειραιάς

210 4119313

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ BLUE STAR FERRIES

Βαλτικές Χώρες

7 ημέρες | από 995€

Κάντε κράτηση τώρα 210 4119313

Αναχωρήσεις : 25 Ιουλίου, 01 & 08 Αυγούστου

Χώρες Βαλτικής

Λιθουανία – Εσθονία – Λετονία    7 ημέρες

« Τα καλύτερα ¨ κρυμμένα¨ μυστικά της Ευρώπης  »

« με διαμονή   σε ξενοδοχεία στο   κέντρο  των  πόλεων»

 

Αναχωρήσεις :              25   Ιουλίου  ‘19 

                                          01 , 08   Αυγούστου  ‘19

1η μέρα

ΑΘΗΝΑ – ΒΙΛΝΙΟΥΣ  (ξενάγηση)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο  και  πτήση  για  το Βίλνιους .  Άφιξη, επιβίβαση  στο πούλμαν και  στη ξενάγησή μας  Θα επισκεφτούμε τον Καθεδρικό  ναό της  πόλης με τους  μοναδικούς θησαυρούς , το πεζόδρομο Κεντιμίνας με τα υπέροχα  νεοκλασικά κτίρια , την εκκλησία της Αγίας Άννας γοτθικής αρχιτεκτονικής , το μεγαλοπρεπές κτίριο του Πανεπιστημίου , το παλιό Δημαρχείο , τις πύλες της Ανατολής με τη περίφημη εικόνα της Παρθένου, την εκκλησία των Αγίων Πέτρου & Παύλου αλλά και  τη Βουλή. Μεταφορά  και  τακτοποίηση  στο ξενοδοχείο. Δείπνο .Διανυκτέρευση.

2η μέρα

ΒΙΛΝΙΟΥΣ   – ΤΡΑΚΑΙ  (55 χλμ)

Πρωινό στο  ξενοδοχείο. Αναχώρηση για  τη  γραφική κωμόπολη  Τρακάι , τη πρώτη  πρωτεύουσα  της Λιθουανίας, χτισμένη στην όχθη της  λίμνης Γκάλβε. Θα  επισκεφτούμε  το κάστρο – μουσείο της Βιτάουτας κτισμένο στο νησί της  λίμνης το 15ο αιώνα , το οποίο είναι χωρίς αμφιβολία  ένα από τα σπουδαιότερα ιστορικά και αρχιτεκτονικά Μνημεία της  Λιθουανίας. Χρόνος ελεύθερος  να κάνουμε  μια βόλτα  στο κέντρο της πόλης με τα υπέροχα  ξύλινα σπίτια  κτισμένα από Εβραίους  της  Κριμαίας.   Επιστροφή  στο Βίλνιους. Υπόλοιπο ημέρας  ελεύθερο για περίπατο στη Παλιά Πόλη – Θα νιώσετε σαν να μπαίνετε στη μηχανή του χρόνου – δεν είναι τυχαίο που αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Aν και εντελώς τουριστική, η επίσκεψη στον Πύργο του Γκεντιμίνας, το σύμβολο της πόλης, είναι μαγευτική και η θέα εκεί είναι σαν καρτ ποστάλ. Περάστε από την οικολογική αγορά του Τίμο και περπατήστε στις όχθες του ποταμού Νερίς . Δείπνο . Διανυκτέρευση.

3η μέρα

ΒΙΛΝΙΟΥΣ –  ΛΟΦΟΣ  ΤΩΝ  ΣΤΑΥΡΩΝ – ΑΝΑΚΤΟΡΑ  ΡΟΥΝΤΑΛΕ – ΡΙΓΑ  (375 χλμ)

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση  για  το λόφο των Σταυρών. Η  ακριβής  προσέλευση  του καθολικού εθίμου με τους  σταυρούς  πάνω στο λόφο δεν είναι  σίγουρη από πού προήρθε  αλλά πιστεύεται ότι οι πρώτοι  τοποθετήθηκαν μετά από μια μεγάλη εξέγερση  το 1831. Με το πέρασμα  των χρόνων οι προσκυνητές  άφηναν όλο και μεγαλύτερους  σταυρούς, γλυπτά   πατριωτών , αγάλματα της  Παναγίας και προσευχητάρια. Ο  ακριβής  αριθμός σταυρών δεν έχει καταγραφεί  ποτέ αλλά  υπολογίζεται  περίπου στις   100.000 . Γεύμα  σε  παραδοσιακό τοπικό εστιατόριο.  Αμέσως μετά θα επισκεφτούμε το περίφημο Ανάκτορο Ρούνταλε, χτισμένο τον 18ο αιώνα που αναμφίβολα είναι από τα ομορφότερα αρχιτεκτονικά αριστουργήματα της Βαλτικής .Το Παλάτι  κτίστηκε για τη Τσαρίνα Άννα από τον Ραστρέλλι, τον αρχιτέκτονα του Ερμιτάζ στην Αγία Πετρούπολη αλλά και του Παλατιού της Αικατερίνης στο Ταλλίν . Αναχώρηση  για  τη  «βασίλισσα  της  Βαλτικής» τη Ρίγα.  Μεταφορά  στο  ξενοδοχείο μας  . Διανυκτέρευση.

 

4η μέρα

ΡΙΓΑ (ξενάγηση ) – ΓΙΟΥΡΜΑΛΑ (70 χλμ)

Πρωινό στο  ξενοδοχείο. Θα ξεκινήσουμε τη ξενάγησή μας  από τη μεγαλοπρεπή πλατεία του Δημαρχείου, με  την  εκκλησία των Αγίων  Πέτρου & Παύλου, τη μεγαλύτερη γοτθική εκκλησία της χώρας με το καμπαναριό  ύψους  123 μέτρων  να εντυπωσιάζει τον κάθε επισκέπτη, ατενίζοντας από ψηλά τη θέα της πόλης. Δε θα παραλείψουμε να δούμε το Καθεδρικό ναό της Αγ. Άννας   και τους μοναδικούς θησαυρούς της,  το παλιότερο & μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της Λιθουανίας καθώς επίσης και την επίσημη κατοικία του Προέδρου. Περνώντας μέσα από αριστοκρατικές γειτονιές θα θαυμάσουμε αριστουργήματα της αρτ νουβό αρχιτεκτονικής, πύργους μεσαιωνικών κτιρίων να ξεπροβάλλουν πάνω από κεραμοσκεπές, καταπράσινα πάρκα και φροντισμένες πλατείες, ανακαλύπτοντας κανείς το γοητευτικό πρόσωπο της σύγχρονης πρωτεύουσας  της  Λετονίας. Αναχώρηση για επίσκεψη στη λουτρόπολη της Γιούρμαλα που βρίσκεται 35 χλμ. δυτικά της Ρίγας. Θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε στις ωραιότερες αμμώδεις παραλίες της Βαλτικής και να σεργιανίσουμε έξω από τα τείχη της Παλιάς Πόλης και να αναζητήσουμε τη πολύχρωμη, ολοζώντανη σοβιετικού στυλ υπαίθρια κεντρική αγορά, όπου θα βρούμε ρούχα, πίνακες, ρώσικες κούκλες καθώς και το διάσημο στη περιοχή κεχριμπάρι σε ποικιλία από σχέδια και κοσμήματα. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα

ΡΙΓΑ –  ΣΙΓΚΟΥΛΝΤΑ (κάστρο ιπποτών Τουράιντα)  – ΠΑΡΝΟΥ – ΤΑΛΛΙΝ(355 χλμ)

Πρωινό στο  ξενοδοχείο . Αναχώρηση για  τη  Σιγκούλντα  μια μικρή πόλη  βορειοανατολικά της Ρίγας, σε μια περιοχή με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά, στην κοιλάδα του ποταμού Γκάουγια. Είναι ίσως η πιο τουριστική πόλη της Λετονίας και μαζί με το εθνικό πάρκο Γκάουτζα , συχνά αποκαλείται ως “Ελβετία της Λετονίας”, χάρη στις ομοιότητες που παρουσιάζει το τοπίο.  Ένα από τα εντυπωσιακότερα αξιοθέατα της περιοχής   είναι  το κάστρο των ιπποτών Τουράιντα, στην κοιλάδα του ποταμού Γκάουγια, σε υψόμετρο 80 μέτρων. Το όνομά του σημαίνει “Κήπος του Θεού” και χτίστηκε το 1214 ως κατοικία του Αρχιεπισκόπου της Ρίγας, στη θέση του προγενέστερου ξύλινου κάστρου Λίβς. Στις εγκαταστάσεις του κάστρου φιλοξενείται ένα πολυδιάστατο μουσείο με εκθέματα που αντικατοπτρίζουν την ιστορία της περιοχής, από τον 11ο αιώνα. Γεύμα στη περιοχή  της  Σιγκούλντα.  Αναχώρηση για  το Πάρνου που βρίσκεται στον ομώνυμο κόλπο της  Ρίγας  στη Βαλτική θάλασσα. Είναι ένα διάσημο θέρετρο για  καλοκαιρινές διακοπές  με πολλά ξενοδοχεία, εστιατόρια και μεγάλες παραλίες καθώς επίσης και  ένα γραφικό  ιστορικό κέντρο. Μεταφορά  στη παραμυθένια  πρωτεύουσα   της Βαλτικής το Ταλλίν. Διανυκτέρευση.

6η μέρα

ΤΑΛΛΙΝ (ξενάγηση) (μίνι κρουαζιέρα  στο  Ελσίνκι & επίσκεψη πόλης  προαιρετικά)   

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Η ξενάγηση μας αρχίζει με τη  παλιά  μεσαιωνική  πόλη,  καμάρι  του Ταλίν με τα  πλακόστρωτα  σοκάκια, τις  λάμπες πετρελαίου , τις μεγαλοπρεπείς γοτθικές  εκκλησίες και τους  ωραίους  πυργίσκους. Από την ΟΥΝΕΣΚΟ  έχει ανακηρυχθεί  πόλη /μνημείο   παγκόσμιας  πολιτιστικής κληρονομιάς. Η πανέμορφη κεντρική πλατεία της πόλης   με τα  πολύχρωμα σπίτια των παλιών εμπόρων θα  μας  ενθουσιάσει. Στη  συνέχεια  μεταφορά  στο λόφο  Τομπέα  για να  επισκεφτούμε  το μεσαιωνικό Καθεδρικό  Ναό της  Παρθένου Μαρίας , χτισμένος το 13o αιώνα που αποτελούσε  την εκκλησία  της εσθονικής ελίτ των Γερμανών ευγενών , πολλοί από τους  οποίους  είναι θαμμένοι στο   εσωτερικό της .  Από το λόφο αυτό  θα  μπορέσουμε να απολαύσουμε  μια εκπληκτική θέα  της  πόλης.  Στη  συνέχεια   θα  επισκεφτούμε    το παλάτι  Καντριόργκ και το μουσείο  τέχνης του ,  το οποίο χτίστηκε  το 1718  για  το Μέγα Πέτρο. Το μπαρόκ αυτό Παλάτι  φιλοξενεί τη σημαντικότερη  συλλογή  δυτικό ευρωπαϊκής και ρωσικής  τέχνης της  Εσθονίας, από το 16ο αιώνα έως τον 20ο αιώνα. Το  παλάτι περιβάλλεται από ένα πανέμορφο πάρκο με κήπους, λιβάδια, δασάκια τα οποία αναδεικνύουν το μεγαλείο της Τσαρικής   Ρωσίας. Τα κυριότερα αξιοθέατα του πάρκου  είναι η λίμνη των κύκνων και ο γιαπωνέζικος  κήπος  γεμάτος  από κερασιές και ροδόδεντρα.  Τέλος  θα  επισκεφτούμε   το πύργο της  τηλεόρασης  που χτίστηκε  το 1980  για  τους  Ολυμπιακούς  αγώνες και αποτελεί  το ψηλότερο κτίριο(314 μέτρα) της  Εσθονίας. Μια εξέδρα παρατήρησης σε ύψος 170 μέτρων δίνει τη δυνατότητα μια απίστευτης θέας της πόλης. Γεύμα σε  τοπικό εστιατόριο. Υπόλοιπο ημέρας  ελεύθερο νε περιπλανηθείτε στα λιθόστρωτα δρομάκια και να απολαύσετε    τη μπύρα σας  σε ένα κελάρι. Για  όσους  επιθυμούν  μπορούν προαιρετικά να συμμετάσχουν σε  κρουαζιέρα (διάρκεια ταξιδιού 2 ώρες Ταλλίν – Ελσίνκι)  και επίσκεψη στο Ελσίνκι – πρωτεύουσα της  Φιλανδίας  όπου θα  έχουμε  τη δυνατότητα  περιήγησης   της  πόλης  για να δούμε το προεδρικό μέγαρο και την υπαίθρια αγορά στο λιμάνι, τον ορθόδοξο ναό Ουσπένσκι, την πλατεία της γερουσίας με τον καθεδρικό του Αγίου Νικολάου, το Ολυμπιακό Στάδιο, το κτίριο της Όπερας, τα ναυπηγεία, το μνημείο του συνθέτη Συμπέλιους, και την περίφημη εκκλησία των βράχων. Επιστροφή  στο Ταλλίν . Διανυκτέρευση.

7η μέρα

ΤΑΛΛΙΝ   – ΑΘΗΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Χρόνος  ελεύθερος να περπατήσετε στα  λιθόστρωτα  σοκάκια της παλαιάς πόλης , να περιπλανηθείτε  στις  γειτονιές των εμπόρων και στο λόφο Τομπέα,   ως  την ώρα  που θα μεταφερθούμε  στο αεροδρόμιο  για τη Πτήση  επιστροφής μας  στην Αθήνα.

 

Περιλαμβάνονται
Δεν περιλαμβάνονται
Τιμές
 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης   Αθήνα – Βίλνιους & Ταλλίν – Αθήνα       με την Air Baltic
 • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων.
 • Μεταφορές, περιηγήσεις και ξεναγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο τοπικό       πούλμαν, σύμφωνα με το πρόγραμμα .
 • Διαμονή σε επιλεγμένα ΚΕΝΤΡΙΚΟΤΑΤΑ ξενοδοχεία 4*(Hilton Garden inn στο Βίλνιους , Radisson Blu Latvija στη Ρίγα, Park inn by Radisson Meriton conference & spa hotel στο Ταλλίν ή παρόμοια.)
 • Πρωινό σε μπουφέ καθημερινά στα ξενοδοχεία .
 • Γεύμα ή δείπνο καθημερινά (σύνολο 6) .
 • Αρχηγός – συνοδός καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
 • Τοπικοί ξεναγοί       (Βίλνιους , Ρίγα,Ταλλίν)
 • Είσοδος στο       κάστρο Βιτάουτας στο Τρακάι
 • Είσοδος στο κάστρο Τουράιντα
 • Είσοδος στα       Ανάκτορα Ρούνταλε
 • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης .
 • Μια βαλίτσα       20 κιλά ανά άτομο
 • Μια χειραποσκευή 8 κιλά
 • Φπα
 • Ό, τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο & ότι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα.
 • Εισόδους μουσείων       & αρχαιολογικών χώρων (μόνο όσοι δεν αναφέρονται στα περιλαμβανόμενα) . 

Τιμή   σε  δίκλινο δωμάτιο         : 995 € (περιλαμβάνονται οι φόροι αεροδρομίων)

Παιδική τιμή ( έως 12 ετών)             900€

Τιμή σε  μονόκλινο                   : 1220  €

Ωρες πτήσεων   

ΑΘΗΝΑ – ΡΙΓΑ      03.20  –  06.30

ΡΙΓΑ – ΒΙΛΝΙΟΥΣ   07.40  –  08.30

 

ΤΑΛΛΙΝ – ΡΙΓΑ   21.15 – 22.05

ΡΙΓΑ –  ΑΘΗΝΑ   23.30 – 02.40

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ
ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ
TOP ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ