ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ BLUE STAR FERRIES

Ακτή Ποσειδώνος 26, Πειραιάς

210 4119313

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ BLUE STAR FERRIES

Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου

7 ημέρες

Κάντε κράτηση τώρα 210 4119313

Αναχωρήσεις : 27/10/17

Celestyal Nefeli

Ένα προσκυνηματικό ταξίδι στους τόπους όπου δίδαξε ο «Απόστολος των Εθνών». Ζήστε το δέος και την πνευματική ανάταση σε μερικούς από τους σημαντικότερους χώρους – ορόσημα του Χριστιανισμού στην Ελλάδα και την Τουρκία.

1η μέρα

Αθήνα (Λαύριο)
Αναχώρηση 17:00

Σε απόσταση 60 χμ από την Αθήνα, το Λαύριο είναι ένα πολυσύχναστο λιμάνι και αρχαίο κέντρο εξόρυξης αργύρου. Τα ορυχεία αργύρου της περιοχής χρονολογούνται από τα προϊστορικά χρόνια. Από εδώ μπορείτε να επισκεφθείτε τα ακόλουθα αξιοθέατα.

2η μέρα

Θεσσαλονίκη
Άφιξη 08:00 / Αναχώρηση 18:00

Η δεύτερη σε μέγεθος πόλη της Ελλάδας, γνωστή και ως «Νύμφη του Θερμαϊκού». Ο Απόστολος Παύλος δίδαξε εδώ τον χειμώνα του 49-50 μΧ, έγραψε τις δύο επιστολές «Προς Θεσσαλονικείς» και ίδρυσε την πρώτη εκκλησία της περιοχής. Τα ερείπια αυτής της αρχαίας εκκλησίας βρίσκονται κοντά στην Αψίδα του Γαλέριου και τη Ροτόντα. Εκεί κοντά είναι και τα τείχη της πόλης, το σπίτι του Ιάσωνα και η αρχαία αγορά. Θα επισκεφτούμε επίσης τη Βέροια, νοτιοδυτικά της Θεσσαλονίκης, της οποίας πολιούχος είναι ο Απόστολος Παύλος. Εδώ μπορείτε να δείτε το Βήμα του Αποστόλου Παύλου, τον χώρο που πιστεύεται ότι ο Απόστολος δίδαξε τον λόγο του Θεού στους κατοίκους της Βέροιας. Η πόλη φιλοξενεί επίσης τον Ναό της Αναστάσεως του Σωτήρος Χριστού, ευρέως γνωστό με το όνομα «εκκλησία του Χριστού».

3η μέρα

Καβάλα
Άφιξη 08:00 / Αναχώρηση 16:00

Η Καβάλα – στην Καινή Διαθήκη αναφέρεται ως «Νεάπολις»- είναι αμφιθεατρικά χτισμένη στις πλαγιές του όρους Σύμβολο και είναι μια από τις γραφικότερες πόλεις της Ελλάδας. Λίγο έξω από την πόλη, στους Φιλίππους, ο Απόστολος Παύλος έκανε το πρώτο κήρυγμά του στην Ευρώπη. Επίσης εκεί βάπτισε και την πρώτη Χριστιανή Ευρωπαία, την «γυνὴ ὀνόματι Λυδία». Θα επισκεφτούμε επίσης τη φυλακή στην οποία κρατήθηκαν δέσμιοι οι Απόστολοι Παύλος και Σίλας.

4η μέρα

Κωνσταντινούπολη
Άφιξη 09:30 / Αναχώρηση 20:00

Μια από τις σπουδαιότερες πόλεις του κόσμου. Φιλοξενεί αριστουργήματα της Βυζαντινής και Οθωμανικής αρχιτεκτονικής.

5η μέρα

Δικελί
Άφιξη 12:00 / Αναχώρηση 20:00

Αυτή η παραθαλάσσια κωμόπολη είναι ιδιαίτερα γραφική τόσο στην ακτή όσο και στο εσωτερικό της και αποτελεί ένα δημοφιλές καλοκαιρινό θέρετρο.

6η μέρα

Κουσάντασι
Άφιξη 08:00 / Αναχώρηση 23:30

Η περιοχή έχει αποτελέσει καλλιτεχνικό και πολιτιστικό κέντρο από τα πρώτα χρόνια της καταγεγραμμένης ιστορίας, και έχει εποικισθεί από πολλούς πολιτισμούς από την ίδρυση του πρώτου οικισμού το 3000 πΧ. Σήμερα το Κουσάντασι είναι ένα από τα καλύτερα θέρετρα των τουρκικών ακτών του Αιγαίου.

7η μέρα

Πάτμος
Άφιξη 06:30 / Αναχώρηση 11:30

Σύμφωνα με τη θρησκευτική παράδοση, ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος έγραψε την Αποκάλυψη σε ένα ορεινό σπήλαιο όπου άκουσε τη φωνή του Θεού. Πιο ψηλά στο βουνό, μέσα στα λευκά τείχη της χώρας, το μοναστήρι που ιδρύθηκε προς τιμήν του το 1088 στέκει αιώνιος φρουρός πάνω από αυτό το καταπράσινο νησί.

Σύρος
Άφιξη 18:00 / Αναχώρηση 23:30

Η Σύρος είναι η πρωτεύουσα των Κυκλάδων και στο παρελθόν υπήρξε το κέντρο κάθε εμπορικής δραστηριότητας στην περιοχή. Ακόμα μπορείτε να δείτε και να θαυμάσετε τα αρχοντικά των τραπεζιτών, εμπόρων και πλοιοκτητών του νησιού. Η Ερμούπολη είναι μια όμορφη πόλη με λιθόστρωτους δρόμους, δύο αντικριστούς λόφους, τον ορθόδοξο και τον καθολικό, και μια μεγαλοπρεπή κεντρική πλατεία που οπωσδήποτε αξίζει να επισκεφτείτε.

8η μέρα

Αθήνα (Λαύριο)
Άφιξη 07:00

Σε απόσταση 60 χμ από την Αθήνα, το Λαύριο είναι ένα πολυσύχναστο λιμάνι και αρχαίο κέντρο εξόρυξης αργύρου. Τα ορυχεία αργύρου της περιοχής χρονολογούνται από τα προϊστορικά χρόνια. Από εδώ μπορείτε να επισκεφθείτε τα ακόλουθα αξιοθέατα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ
ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ
TOP ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ